Erzincan’da düzenlenen Okullar arası Online Satranç turnuvasında dereceye giren okullara ve öğrencilere madalyaları ve kupaları düzenlenen tören ile verildi.

Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Pistinde düzenlenen törene Erzincan Gençlik ve Sor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ferhat Albayrak, turnuvaya katılan okulların yöneticileri, öğretmenleri ve öğrenci verileri katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, turnuvaya katılan tüm öğrencileri tebrik etti. İl Müdürü Mumcu, “Bu turnuva ile birlikte yapmak istediğimiz branşı nerde nasıl olursa yapabileceğimizi hep birlikte öğrenmiş olduk. Bilgisayar başında çok güzel müsabakalar yaptınız. Hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum. İnşallah ilimizi daha güzel yerlerde temsil edersiniz.” Dedi.

İl Müdürü Volkan Burak Mumcu’nun konuşmanın ardından Online olarak düzenlenen Okul Sporları Satranç İl birinciliği müsabakalarında dereceye giren okullara kupaları sporcuları ise madalyaları düzenlenen tören ile takdim edildi. Düzenlenen tören hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Satranç Federasyonumuzun  katkılarıyla 2 – 11 Nisan tarihleri arasında 81 ilimizde il elemeleri düzenlenen turnuvanın ödül töreni 26 Mayıs 2021 Çarşamba günü saat 14:00’da yapıldı.

 

2 – 11 Nisan tarihleri arasında Okul Sporları Satranç il elemelerine toplam 180 sporcu katıldı.

 

Minikler (ilkokul) 123, küçükler ortaokul 29 sporcu yıldız ve gençler (lise) 28 sporcu ile rekor katılım sağladı. Toplam 10 kategoride kupa ve madalyalar sahiplerini buldu.

 

İl Seçmeleri turnuvaları sonunda her kategori ve cinsiyette ilin katılım sayısına göre yüzde 10’luk başarı dilimine giren öğrenciler  yarı final turnuvalarına katılmaya hak kazandı. İlimizden 16 sporcu Okul Sporlarının Yarı Final müsabakaları chess.com platformu üzerinden 28 – 30 Mayıs 2021 tarihleri arasında elemelere katılacak. Yarı final turnuvaları neticesinde ise Türkiye finallerine katılmaya hak kazananlar ayrıca ilan edilecektir. Final Yarışması sonunda derece elde eden öğrencilerin okullarına ve sporculara Türkiye İş Bankası tarafından çeşitli teknoloji ödüller verilecektir.


25 bini aşkın lisanslı sporcunun hamle yaptığı Okul Sporlarının Yarı Final müsabakaları chess.com platformu üzerinden 28 – 30 Mayıs 2021 tarihleri arasında düzenlenecektir.  Yarı finalde il elemelerine katılan 25 bin kişiden dereceye giren yüzde 10’luk kesim yarışacaktır. Yarı finalin ardından ilk 32’ye girenler de final heyecanına katılmaya hak kazanacaktır.