19-22 Şubat 2015 tarihleri arasında Uganda da yapılan Olimpiyat Eleme Turnuvasında Erzincanlı milli sporcu Muhammet Ali Kurt gümüş madalya kazanarak ülkemize döndü.
40 karışık çiftin yarıştığı turnuvada sporcumuz partneri Kader İnal ile birlikte bütün rakiplerini yenerek finale kalmayı başardı. Finalde Hindistanlı rakiplerine yenilen milli sporcularımız bu turnuvayı gümüş madalya ile kapattılar ayrıca tek erkeklerde de 70 sporcunun katıldığı kategoride ilk 8e girmeyi başaran milli sporcu Muhammet Ali Kurt uluslararası ferdi puanını da yukarılara çekmiş oldu.

Turnuvayla ilgili bilgi veren milli takım antrenörü Murat Sönmez: “Sporcumuz Muhammet Ali Kurt uluslararası turnuvalarda ülkemizi başarıyla temsil etmeye devam etmektedir. Uluslararası aldığı başarılarla hem ilimizi hem de ülkemizin adını başarıyla temsil etmiştir. Hedefimiz Olimpiyatlara kadar yeterli puanları toplayıp Olimpiyat kotasına girmektir. Gerek bünyesinde çalıştığımız Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü gerekse de sporcumuzun kulübü olan İl Özel İdaresi Spor Kulübü imkanları dahilin de gerekli destekleri vermekten özellikle ekonomik açıdan biraz daha katkıda bulunulursa ve gideceğimiz uluslararası turnuva sayısı artırılırsa sporcumuzu daha üst seviyelere yükselterek olimpiyat kotasını aşmasını sağlamaktır. Uğur Erçetin hocamla birlikte yapmış olduğumuz çalışmaların temel hedefin tamamen bu doğrultudadır” dedi.