Erzincanlı badmintoncular Milli Takım çatısı altında başarılarına bir yenisini daha ekledi. Milli sporcular Macaristan’da düzenlenen turnuvadan madalya ile dönme başarısı gösterdiler.

Macaristan’ın Pesch şehrinde yapılan ve yaklaşık 25 ülkenin katıldığı uluslararası turnuvada milli takımı Erzincan’dan 3 sporcu temsil etti. 3 sporcu turnuvada önemli rakiplerini yenerek, dereceye girmeyi başardılar. Çift bayanlarda ülkemizi temsil eden milli sporcular Nazlıcan İnci ve Bengisu Erçetin, 40 çiftin katıldığı yarışmada sırasıyla Çek, Macar, Rus ve Fransız rakiplerini yenerek 3’ncü olmayı başardılar. Yaşları henüz 13 ve 14 olan bu sporcular Avrupa’da yapılan bu önemli turnuvada 3’ncü olmaları büyük bir başarı olarak kabul edildi. Yine 90 sporcunun mücadele ettiği tek erkeklerde Muhammet Ali Kurt'un ilk 8’e girmesi bu turnuvada Türk Milli Takımının tek erkekte almış olduğu en iyi derece oldu.

Erzincan Türk Telekom Spor Kulübü ve İl Özel İdaresi Spor Kulüplerinin sporcuları, Türkiye’yi bu yıl 10’a yakın uluslararası turnuvalarda başarı ile temsil ederek, madalya almayı başardılar.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde milli takım antrenörleri Murat Sönmez ve Uğur Erçetin tarafından çalışmalarını sürdüren milli sporcular, Badminton Federasyon’unun göndermiş olduğu turnuvaların yanında, kendilerine imkan sağlanarak daha fazla turnuvaya gitmek istediklerini ve ne kadar çok turnuvaya katılırlarsa o oranda uluslararası tecrübeleri ve kişisel puanların yükleneceğine vurgu yaptılar. Kendilerinin bu avantajları en iyi şekilde kullanacaklarını vurgulayan antrenörler Sönmez ve Erçetin, hedeflerinin Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında Türkiye’ye madalyalar kazandırmak olduğunu belirttiler.