Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Mengücek Gazi Yurdu müdürlüğünün 2018–2019 eğitim faaliyetleri kapsamında Gönül bağı etkinlikleri içerisinde yer alan tarihimizin şanlı ve unutulmaz zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümünde gönül bağı kurduğumuz Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fırat Kılıç İlkokulu ile ortak faaliyet gerçekleştirilmiştir.

Daha önce Mengücek Gazi Yurdu öğrencileri tarafından 23 Nisan etkinlikleri, Öğretmenler Günü kutlama ve miniklere aşure ikramı gibi etkinlikler yapılmıştır. Okulun anasınıfı öğrencileri, velileri ve öğretmenleri işbirliği ile gerçekleştirdikleri el emeği göz nuru Bayrak temalı tabloları Mengücek Gazi Yurdunda iki kurumun işbirliği ile sergilenmiştir.

Gerçekleştirilen sergiye Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün katılmıştır.

Ayrıca Engelsiz  Yaşam Merkezi Müdürü İbrahim Erdoğan ve öğrencileri de sergiye katılım göstermiştir.

Mengücek Gazi Yurt Müdürü Letafet Demir, Okul müdürü Önder Demir ve il müdürleri eşliğinde sergi açılmıştır.

Mengücek Gazi Yurdu öğrencileri minik misafirlerini coşkuyla karşıladıktan sonra anasınıfı öğrencileri ile birlikte İstiklal Marşı Oratoryosu  gerçekleştirilmiş olup, ablaları tarafından onlara ikramlarda bulunulmuş müzikler eşliğinde oyunlar oynatılmıştır.

Programın sonlarına doğru Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu ve İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün öğrencilere üzüm hoşafı ve çorba ikramın da bulunmuştur. Gönül bağı kapsamındaki faaliyetler ileri ki tarihlerde de devam edecektir.