Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, KYK yurtlarında kalan öğrencileri spor yapmaya teşvik etmek için kolları sıvadı. Bu kapsamda KYK il Müdürlüğü ile ortak çalışma yürütülüyor.

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Erzincan Kredi Yurtlar Kurumunun işbirliği ile KYK yurtlarında kalan öğrenciler arasında spor müsabakaları gerçekleştirildi.

Kredi Yurtlar Kurumunda kalan Üniversite öğrencilerinin sportif faaliyetlere katılımını sağlayarak serbest zamanlarını faydalı bir şekilde değerlendirmelerini sağlama amacıyla gerçekleştirilen sportif müsabakalarda Üniversite öğrencileri stres atmış oldu.

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Erzincan Kredi Yurtlar Kurumunun işbirliği düzenlenen organizasyonda Masa Tenisi, Satranç ve Futsal branşlarında faaliyet yapıldı.

Masa Tenisi ve Satranç müsabakaları tamamlanırken, Futsal müsabakaları ise 2 grupta 9 takımın katılımı ile devam ediyor.

Yapılan etkinlikler hakkında bilgi veren Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın talimatları doğrultusunda Spor Genel Müdürlüğü ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü yurtlarında barınan öğrencilerin, serbest zamanlarının değerlendirilmesi amacıyla spor yarışmaları, gençlik faaliyetleri, sosyal ve kültürel faaliyetler, hakemlik ve antrenörlük alanında yetiştirilmeleri ile gençlik spor kulübü kurmaları ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda İlk olarak KYK yurtlarında kalan öğrencilerimizin katılımıyla Masa Tenisi, Satranç ve Futsal branşlarında faaliyetler gerçekleştirdi. Yapılan faaliyetlere katılım oldukça iyi olduğunu gördük. Bu kapsamda çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Amacımız Erzincan’da sporun gelişmesi ve her yaştan tüm bireylerin spor yapması ve spor tesislerini kullanması” diye konuştu.