16-23 eylül tarihleri arasında Azerbaycan da düzenlenecek olan Havalı ve Ateşli Silahlar gençler dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek 2 bayan tüfekçiden biri Erzincanlı atıcı Kübranur Altınbilek oldu.
11-14 Ağustos tarihlerinde mersinde düzenlenen dünya şampiyonası seçmelerinde 380 yarışmacı içinden sadece 2 sporcu barajı aşarak dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanmıştı.

Havalı Silahlar ve Atıcılık Erzincan İl Temsilcisi Yılmaz Toyran, elde edilen başarı ile ilgili olarak açıklamada bulundu Toyran;“Mersin’de yapılan Milli Takım seçmelerinde Kübranur Altınbilek, 405 puan atarak Milli Takıma girmeye hak kazanmıştır. Bizden desteğini esirgemeyen  Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Volkan Burak Mumcu'ya ve antrenörümüz Tuğrul Karanlık’a teşekkür ederim. Sporcumuz Kübranur Altınbilek, daha önce de Milli Takıma seçilmiş,  İspanya ve Rusya’da yarışmalara katılmıştı. Bu sene de yüzümüzü kara çıkarmadı ve atışlarda 405 puan alarak ikinci oldu. 406 puan alarak birinci olan sporcu da yine bizim bölgemizden Gümüşhane ilinden oldu. Sporcumuz Kübranur aldığı bu derece ile Milli Takıma seçildi. Erzincan’ımızı ve Türkiye’mizi inşallah en iyi şekilde temsil edecektir dedi.

Toyran; Bu başarılarda şüphesiz katkıları olan Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Volkan Burak Mumcu'ya ve antrenörümüz Tuğrul Karanlık’a emeklerinden dolayı tekrar teşekkür ediyor ve sporcumuza da başarılar diliyorum” dedi.