Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından Erzincan’da faaliyet gösteren Spor kulüplerine düzenlen tören ile malzeme yardımı yapıldı. 2016 yılında aktif faaliyetlerini sürdüren 51 spor kulübüne KDV hariç 125 bin 164 TL tutarında malzeme desteği yapıldı.

 

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 13 Şubat Spor salonunda organize edilen törende konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, “Özellikle maddi anlamda ülkemizde amatör spor dallarının çok zorlandıkları da herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Bu anlamda bizlerde sizlerin bu sıkıntılarınızın aşılmasında destek vereceğiz. Spor tesislerimizin eksiklerini gidermek için çalışacağız” dedi.

 

Spor malzemelerinin kulüplere teslim edilmesi amacıyla 13 Şubat Kapalı Spor Salonunda tören düzenlendi.  Düzenlenen törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu, Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü V. Burak Mumcu,  Erzincan ASKF Başkanı Lokman Turan, spor kulüpleri temsilcileri ve sporcular katıldı.

 

Kulüplere yapılan malzeme desteği ile ilgili bilgi veren Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü v. Burak Mumcu, “2016 yılında Kulüplerimize yapılacak olan malzemelerin tutarı toplam KDV hariç 125 bin 164 TL’dir. İlimizde 68 spor kulübü mevcut olup bu kulüplerden 16 Futbol Spor Kulübü, 5 Okul Spor Kulübü, 9 Müessese Spor Kulübü, 17 Spor Kulübü ve 4 İhtisas Spor Kulübü olmak üzere 51 spor kulübü 2016 yılında aktif faaliyet göstermektedir. İlimizde 37 Spor branşında 4.794 bayan, 12.890 erkek olmak üzere toplamda 17.684 lisanslı sporcu bulunmaktadır. İlimizde şu anda 33 Milli sporcumuz bulunmakta olup, gençlerimize yapılan hiçbir yatırım sonuçsuz kalmayacaktır. Yine Gençlik Merkezimiz marifetiyle Gençlik Merkezi üyesi olan 5.189 erkek, 4.928 kız olmak üzere toplam 10.117 gencimize hizmet verilmektedir. Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak imkanlarımız çerçevesinde spor kulüplerimize sadece malzeme olarak değil, Tesis, İl dışı avans ve diğer imkanlardan da faydalandırmanın çabası içerisindeyiz” dedi.

 

Amatör spor kulüplerinin önemine değinen Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, spor yapan insan disiplinli insandır. Zaman duygusu olan insandır. Kural duygusu olan insandır. Ekip duygusu olan insandır. Kendi dışındakileri daha kolay anlayabilen insandır ve kendisini daima disiplinli ve formda tutma ihtiyacını kavrayan bir insandır, bilinçli bir insandır. Spor duygusu gelişmiş olan bir toplumun insanı aktif, kendine güvenen, hedef koyan, kural koyan, onu takip eden bilinçli insanlar haline dönüşür. O nedenle sporu bir toplumsal kalkınma yöntemi olarak anlamamız lazım. Hepinizin bildiği gibi amatör spor, sporun temelidir. Spor buradan başlıyor. Amatör spor kulüplerimiz bir yandan çocukları ve gençleri sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan kurtararak spora yönlendirirken, diğer yandan da yetenekli çocuklarımızı küçük yaşlarda keşfederek spora kazandırıyorlar. Bugün ülkemiz için amatör spor yöneticilerinin çok büyük bir iş yaptığına inanıyorum. Sizin bu çabalarınızın Türk sporunun geleceği bakımından büyük değer taşıdığını düşünüyorum ve bunun toplumumuzda giderek daha iyi anlaşılmasını sağlamamız gerektiği kanaatindeyim. Kulüp yöneticilerimize bu anlamda teşekkür ediyorum. Ancak özellikle maddi anlamda ülkemizde amatör spor dallarının çok zorlandıkları da herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Bu anlamda bizlerde sizlerin bu sıkıntılarınızın aşılmasında destek vereceğiz. Spor tesislerimizin eksiklerini gidermek için çalışacağız” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından 51 spor kulübü yetkilisine Vali Ali Arslantaş ve protokol mensupları tarafından malzemeleri teslim edildi.