Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Erzincan Cimnastik İl Temsilciliğinin organizasyonu ile Erzincan, Erzurum ve Tokat illerinden gelen 10 özel sporcu çocuk Cimnastik müsabakalarına katıldı.
Engelliler Haftası ve 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen organizasyonda, sporcular Artistik Jimnastik alanında yarıştı. Özel sporcular, minderde ve Cimnastik aletlerin hünerleri antrenörleri nezaretinde ortaya koydular. İzleyiciler tarafından da tam not alan çocuklar, hareketlerini büyük bir ustalıkla sergilediler.

Müsabakaların en dikkat çeken sporcuları Erzurum’dan gelen ikizler Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül oldu. Her iki sporcuda gerek Cimnastik aletlerinde, gerekse minderde yaptıkları figürler ile büyük beğeni topladılar. Artistik Cimnastik müsabakalarının sonunda dereceye giren bütün sporcuları madalyaları takdim edildi.

Yapılan etkinlik ile ilgili bilgi veren Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, “19 Mayıs Gençlik Haftamız ve Engelliler Haftamızı bir biriyle eşleşmesinden dolayı Cimnastik İl Temsilciliğimiz ile birlikte, aynı zamanda özel sporcularımızla birlikte Özel Sporcular Jimnastik İl Birinciliği müsabakaları düzenledik iller arası. Üç ilden katılımımız yaklaşık 10 sporcu ile çok güzel bir müsabaka oldu. Onları ilimizde ağırladık. Bu özel çocuklarımıza güzel anlar yaşatmaya çalıştık. İl Müdürlüğümüz hem Gençlik Haftası olması münasebetiyle, hem de Engelliler Haftasını birleştirerek böyle bir organizasyona imza attı. Bizim için önemli olan şuydu; çocuklarımızın kendilerine olan öz güvenlerini geliştirmeleri, daha başarılı olmaları, onların engellerini ortadan kaldırmaktı. Engelliler bilindiği gibi artık herkes bir engelli adayı. Engeller aslında bizde. Biz bu engelleri kaldırmalıyız. Kaldırınca bakın çocuklarımız her şeyi yapabiliyor. Çok güzel bir ortam oluştu. Bu ortamlar inşallah daha da devam edecek. Daha da güzel organizasyonlar yapacağız hep birlikte.”dedi.