Çanakkale Savaşları anma törenleri kapsamında Erzincan’da 57’nci Alay Vefa Yürüyüşü yüzlerce gencin katılımı ile gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde “Bir Ölüp Bin Diriliriz” sloganıyla düzenlenen anma etkinlikleri Erzincan’da gerçekleştirildi.

Programa Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkan Vekili Ertan Buyruk, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, KYK İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Özdemir sivil toplum kuruluşlarının ve kamu kurumlarının temsilcileri ile yüzlerce genç katıldı.

Program kapsamında yüzlerce genç ve vatandaşlar ilk olarak Camii Kebir’de sabah namazında buluştu. Sabah namazının kılınmasının ardından İl Müftüsü Yavuz Karabayır Çanakkale konulu vaaz verdi.

Vaazın ardından sabaha namazını kılan gençlere ve vatandaşlara Çanakkale’de 57’nci Alayın son yemeği olan kırık buğday çorbası ikram edildi.

Duygu ve düşüncelerini belirten gençler sabah namazında Çanakkale’de şehit düşmüş vatan evlatları için dua ettiklerini belirterek “Çanakkale’de, Sur’da, Nusaybin’de ve vatanımızın her bir köşesinde canlarını seve seve feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.” Şeklinde konuştular.

Ardından Erzincan Valisi Süleyman Kahraman beraberindeki protokol ve gençler ile birlikte ellerinde Türk Bayrakları ile tekbirler eşliğinde Camii Kebir’den Erzincan Gençlik Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçti.

Erzincan Gençlik Merkezi’nde yürüyüşün bitiminin ardından Senegalli İlahiyat Fakültesi öğrencisi Abdulvedud Marega tarafından şehitler için Kur’an- Kerim Tilaveti okundu ve İl Müftüsü Yavuz Karabayır tarafından edilen dualar ile program sona erdi.