Erzincan’ın Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi Uluslar arası Dağ Kayağı yarışmasına ev sahipliği yaptı. 33 sporcu 10 kilometrelik mesafede dereceye girebilmek için ter döktü. 

2 bin 970 rakımlı Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi’nde düzenlenen programa Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Uluslarası Dağ Kayağı Federasyonu Gözlemcisi Jordan Cannos, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

Dünya Dağ Kayağı Federasyonu ve Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından organize edilen Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, Erzincan Üniversitesi, Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve EDKİK’in katkıları ile yapılan ‘Ergan Dağ Uluslar arası Dağ Kayağı Yarışması’ saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Erzincan’da turizmin gelişmesi noktasında son 13 yılda önemli çalışmalar yapıldığını ve bunlardan en önemlisinin Ergan dağı olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy; “Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası ülkemizde ilk kez 2013 yılında Erzincan’da yapıldı. 2016 yılında yine bir dağ kayağı yarışması yapılıyor. Bizler şehir olarak bu dağın bu hale nasıl geldiğini çok iyi biliyoruz. Rahmetli Vali Recep Yazıoğlu’nun hayali ile yapılmaya başlanılan Ergan Dağında, son 13 yıl içerisinde Türkiye’nin tüm alanlarında ki gelişmeye paralel olarak Erzincan’da da çok ciddi çalışmalar yapıldı. Bununla birlikte turizmle ilgili çalışmalar yapıldı. Bunlardan birisi de Ergan dağıdır. Bu dağımız uluslar arası organizasyonlara artık ev sahipliği yapıyor.” açıklamasında bulundu.  
Yarışmanın hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle; Ergan Dağının Erzincan için çok önemli olduğunu ve turizm noktasında ciddi yatırımların yapılarak, ilin kalkınmasına katkı sağlayacağını vurguladı. Karakelle; “Bu sevda uzun bir serüvendi. Bu sevda 45 yıl gibi uzun bir sürede gerçekleşti. Bundan sonrası içinde bu dağın gelişmesi ve kalkınması için çalışmalar yapılacaktır.” dedi. 

ERGAN KAYAK MERKEZİ HER GEÇEN GÜN MODERNLEŞİYOR

Vali Süleyman Kahraman yarıma öncesi yaptığı konuşmada; “Doğa sporlarının başkenti Erzincan’a hoş geldiniz. Karlarla kaplı Ergan’ın eteğinde gönüllerin sıcaklığıyla buluştuk. Bugün, burada Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Şampiyonası’na ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tüm sporcularımızın şehrimizden ve kayak merkezimizden güzel anılarla ayrılmasını arzu ediyoruz. Her şehir kendi markasını oluşturmak ister. Biz de Ergan Dağı Kayak Merkezimizi nakış nakış işliyoruz. Kayak merkezimizin her geçen yıl daha modern bir görünüm kazanması için çalışıyoruz. Türkiye’nin en uzun kayak pistine sahibiz. Kayak Merkezimiz farklı zorluk derecesine sahip birçok kayak pistinden oluşuyor. Kayak Merkezimizin, daha elverişli şartlara kavuşması için çalışıyor, birçok ulusal ve uluslararası fuarda tanıtım etkinliklerine katılıyoruz.” şeklinde konuştu.

Dünya Dağ Kayağı Federasyonu Gözlemcisi Jordi Cannans yarışma hakkında verdiği bilgide, “Tesis açısından çok uygun ve tesisi çok beğendim. Ayrıca; Türkiye’deki Federasyon ve Kulüplerinde çok iyi çalıştıklarını örüyoruz. Bu konuda çok memnun. Ancak 2018 için çok net bir şey söyleyemiyorum. Çünkü; başka katılımcı ülkelerde var. Ancak, 2018 olsa da, olmasa da önümüzdeki yıllarda çok olumlu bir şey olabileceğini düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.   

Isparta, Kars, Erzurum, Ankara, İstanbul ve Erzincan’dan yarışmaya katılan sporcular, zorlu bir parkurda mücadele ettiklerini vurguladılar. 

Erzincan Belediyesi Mehteran ekibini tarafından düzenlenen konserin ardından, 33 yarışmacının katıldığı yarışların startını Erzincan Valisi Süleyman Kahraman verdi. Startla birlikte kayakçılar yaklaşık 10 kilometrelik zorlu parkurda dereceye girebilmek için mücadele verdi. 

Yarışma sonunda dereceye giren sporculara protokol mensupları tarafından madalyaları verildi.