Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Basketbol Federasyonu Erzincan Basketbol İl Temsilciliği tarafından il genelinde hakem ihtiyacını karşılamak amacıyla basketbol hakem kursu açılıyor.

Erzincan’da Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığınca 18-20 Kasım 2015 tarihleri arasında açılacak olan “Basketbol Aday Hakem Yetiştirme Kursu” ile ilgili açıklamalar aşağıdaki şekildedir

Kurslar, 18–20 Kasım 2015 tarihleri arasında Erzincan Gençlik Merkezinde saat 09.00’da yapılacak.

Başvurular  Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne şahsen dilekçe ile yapılacak olup detaylı bilgiler Müdürlük internet sitesinden öğrenilebilecek.

Kurs Duyurusu: Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün teklifi ile Basketbol Federasyonu Başkanlığınca 18-20 Kasım 2015 tarihleri arasında İlimizde açılacak olan “Basketbol Aday Hakem Yetiştirme Kursu ” İl Müdürlüğümüz Gençlik Merkezi Müdürlüğünde açılacaktır. Başvurular il müdürlüğümüze yapılacaktır.

Kursa Katılım Şartları: Aday hakem olabilme şartları; a) T. C. vatandaşı olmak, b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak, c) 17 yaşından küçük, 30 yaşından büyük olmamak, d) Sağlık durumunun hakemlik yapmaya elverişli olduğunu doktor raporu ile belgelemiş olmak, e) Yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hüküm giymemiş bulunmak, f) Spor Genel Müdürlüğü veya Federasyon tarafından altı ay veya daha fazla ceza verilmemiş olmak.

Masa Görevlisi Olabilme Şartları: a) T. C. Vatandaşı olmak, b) En az lise veya dengi okul öğrencisi veya mezunu olmak, c) 17 yaşından küçük, 40 yaşından büyük olmamak, d) Sağlık durumunun Masa Görevlisi olarak görev yapmaya elverişli olduğunu doktor raporu ile belgelemiş olmak, e) Yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmak, f) Spor Genel Müdürlüğü veya Federasyon tarafından üç aydan daha fazla ceza verilmemiş olmak. g) Yapılacak Masa Görevlisi sınavında başarılı olmak.

Kursa Katılım İçin Gerekli Belgeler: 1. Kursa Katılım Dilekçesi 2. Diploma Sureti 3. Nüfus Cüzdan Sureti 4. Sağlık durumunun hakemlik yapmaya elverişli olduğunu doktor raporu ile belgelemek. 5. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden ceza kurullarından 6 ay veya daha fazla müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezası olmadığına dair belge. 6. Sabıka Kaydı(Adli Sicil Kaydı- Yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hüküm giymemiş bulunmak)