Erzincan Gençlik Spor Kulübü Basketbol takımı ilk galibiyetini deplasmandan alarak umut verdi. Erkekler Bölgesel Basketbol Liginde (EBBL) mücadele eden Erzincan Gençlik Spor Kulübü Basketbol takımı deplasmanda Malatya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Basketbol takımı ile karşı karşıya geldi.

Malatya Atatürk spor salonunda oynanan ve büyük çekişme içerisinde devam eden müsabakanın ilk periyodu 11–9 Malatya üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci Periyoda daha istekli başlayan Erzincan Gençlik Spor Kulübü takımı ilk yarıyı rakibi önünde 31–19 önde kapattı.

Müsabakanın üçüncü periyodu dengeli bir oyunla geçerken 42–35 Erzincan üstünlüğü ile tamamlandı. Maçın son periyodunda her iki takımda kazanmak için tüm gücünü ortaya koydu. Maç 62–62 berabere tamamlanınca Uzatma periyodu oynandı. Uzatma periyodunda rakibi önünde daha iyi bir performans sağlayan Erzincan Gençlik Spor Kulübü Basketbol takımı maçtan 80–73 galip ayrılarak, ligin ilk maçından galibiyetle ayrıldı.

7 takımın yer aldığı grupta Erzincan Gençlik Spor Kulübü Basketbol takımı bu haftayı bay geçecek ve ondan sonraki hafta ise Deplasmanda Maraş Gençlerbirliği takımı ile karşı karşıya gelecek. Erzincan Gençlik Spor Kulübü oyuncuları maç hazırlıklarını Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 13 Şubat spor salonunda gerçekleştiriyor.

Öte andan Erzincan Gençlik Spor Kulübü Basketbol takımı oyuncuları Öğretmen, Antrenör, Öğrenci, Memurlardan oluşuyor. Sporcular özverili bir şekilde çalışarak, Erzincan Gençlik Spor Kulübünü en iyi noktaya taşıyabilmek için ter döküyorlar. Erzincan Gençlik Spor Kulübü yetkilileri Erzincan halkından destek beklediklerini ifade ettiler.