‘Transanatolia Ralli Raid’ yarışında sporcular, Erzincan’ın Kemaliye ilçesi üzerinden Erzincan’a ulaştı. Rallicilerin gösterileri nefesleri keserken, 22 Ağustos tarihinde Ankara’da başlayan ralli, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Giresun, Tokat ve Yozgat’taki 3 bin 170 kilometrelik parkurun ardından, 29 Ağustos’ta Ankara’da tamamlanacak.

            Geceyi Kemaliye ilçesinde kurdukları kampta geçiren ralliciler, araç bakımlarını yaptıktan sonra sabah erken saatlerde Erzincan’a yol aldı. Dakar Rallisi'ne de katılan Laia Sanz, Helder Rodrigues, Olivier Pain, Paolo Ceci, Alessandro Botturi ve Gerrard Farres gibi isimlerin de yer aldığı yarışlar, 4 ayrı kategoride gerçekleştiriliyor. 60 araç ve 89 yarışçının katıldığı organizasyonun Erzincan ayağı renkli görüntülere sahne oldu. Erzincan Saat Kulesi önünde toplanan yerli ve yabancı sporcular, burada kısa süreli molanın ardından Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’ın startı ile Erzurum’un Aşkale ilçesine hareket ettiler. İlk önce motosikletli sporcular ardından da araçları ile ralliye katılan sporcular yola çıktı.

            22 - 29 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 6.Transanatolia Rally Raid, ralli motosikletleri, arazi araçları, ATV ve buggy’lerin katılımıyla zorlu toprak, çamur ve su geçişlerinden oluşan parkurda tam 7 gün süren Türkiye’nin ilk ‘rally raid’i dir.

            Ankara’dan start alıp Tuz Gölü, Kapadokya, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Giresun, Tokat ve Yozgat’tan geçerek, yine Ankara’da sona erecek olan 6.Transanatolia Rally Raid, toplam 3 bin 170 km’lik parkuruyla dünyanın en uzun ve zor ralli raid’lerinden biri oluyor.

Parkuru tamamlamak için günlük ortalama 400 km uzunluğundaki etapların geçileceği ralli raid’de, dünyaca ünlü Dakar Rallisi katılımcıları da yer alıyor. Türk off-road araba ve motosiklet pilotlarının katılımıyla gerçekleşen Transanatolia Rally Raid, Türkiye’nin el değmemiş bölgelerinin ve kaybolmaya yüz tutmuş Anadolu kültürünün tanıtımını yapmaya, bölgesel anlamda kültür ve dostluk köprüsü oluşturmayı amaçlıyor.