Erzincanlı Badmintoncular 2 ayrı organizasyonda yaptıkları müsabakalar neticesinde 13 birincilik, 10 ikincilik ve 18 üçüncülük olmak üzere ilimize 41 madalya kazandırdılar.

İlk olarak 23-26 Temmuz 2015 tarihleri arasında Ankara ilinde yapılan İnternational Junior Ankara turnuvasına katılan Erzincan badminton takımı burada başarılı sonuçlar elde etti.

Büyük başarı gösteren Erzincanlı sporcular bu organizasyondan 7 birincilik, 7 ikincilik, 9 üçüncülük olmak üzere toplam 23 madalya kazandı.

27-30 Temmuz 20115 tarihleri arasında yine Ankara ilinde yapılan U17 yaş Badminton Şampiyonasına katılan Erzincanlı sporcular burada da başarılı sonuçlar elde ederek Erzincan’a madalya kazandırdılar.

Yapılan müsabakalar neticesinde 6 birincilik, 3 ikincilik, 9 üçüncülük olmak üzere toplam 18 madalya kazanıldı. Her iki organizasyonda Erzincanlı sporcular 13 birincilik, 10 ikincilik ve 18 üçüncülük olmak üzere toplam 41 madalya kazandı.

Her iki organizasyonda Erzincan’ı başarı ile temsil eden sporcuların isimleri ise şöyle; “Bengisu Erçetin, Nazlıcan İnci, Emre Sönmez, Mehmet Çapar, Dilara Subaşı, Ece Başakın, Görkem Ergincan, İlayda Nur Özelgül, Ömer Faruk Bektaş, Doğuş Güneş, Selçuk Tan, Sezgin Kelebek, Cansu Erçetin, Yasemen Bektaş, Emirhan Budak, Samet Özdemir, Emircan Gürsoy, Yusuf Nalbant, Zehra Erdem, Gökçen Ergincan, Semih Başakın ve Mehmet Yılmaz” Erzincanlı sporcuların başında Milli Takım Antrenörleri Murat Sönmez ve Uğur Erçetin yer aldı. Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, başarılı olan sporcuları ve antrenörlerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.