"Kurtuluştan Dirilişe Milli İradeye Saygı Turu" kapsamında Samsun’dan yola çıkan Erzurumlu bisikletçiler Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret ettiler.

 

Erzurum Kongresi'nin yıl dönümü kapsamında düzenlenen "Kurtuluştan Dirilişe Milli İradeye Saygı Turu"nda bisikletçiler, Samsun'dan aldıkları kurtuluş bayrağını, Erzurum'a kadar götürecek. Samsun’dan yola çıkan bisikletçiler Erzurum’a gitmeden önce Erzincan’a uğradılar. Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu’yu ziyaret eden sporcular, gerçekleştirdikleri etkinlik hakkında İl Müdürü Mumcu’ya bilgi verdiler.

 

Tur kapsamında 10 sporcu, 1 antrenör ve yöneticiden oluşan 12 kişilik bisikletli kafile, Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ziyaretinin ardından Erzurum’a hareket etti.

 

Son olarak Erzurum Kongresi'nin yapıldığı Atatürk Evi'nin önüne gelecek olan bisikletçiler, tur kapsamında 750 kilometre boyunca pedal çevirmiş olacak. 

 

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, gerçekleştirilen projenin oldukça anlamlı olduğuna vurgu yaparak, bundan sonraki düzenlenecek olan organizasyona Erzincanlı bisikletçilerinde katılımının sağlanacağını kaydetti.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye  Bisiklet Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Mustafa Kocaman, milli mücadele duygusunu anlatabilmek için organizasyonu düzenlediklerini söyledi. 

 

Kocaman, Mustafa Kemal Atatürk 'ün çizdiği yol haritası boyunca bisiklet sürdüklerini belirterek, şunları kaydetti: "Kurtuluş için Türk milleti her türlü fedakarlığı sergileyip, ulusun bağımsızlığı ve vatanın bölünmezliğini yapılan kongrelerle, alınan kararlarla sağlamıştır. 'Kurtuluştan Dirilişe Milli İradeye Saygı Turu' ile Türk milletinin bağımsızlığı için yapmış olduğu mücadeleyi ve bağımsızlık uğruna çekilen çilenin kutsallığını anlatacağız” dedi.