Avrupa Gençler Badminton Şampiyonasında Avrupa 3’ncüsü olan Erzincan İl Özel İdaresi Spor Kulübü Sporcusu Muhammet Ali Kurt’a Erzincan havalimanında görkemli bir karşılama programı düzenlendi. 

 

Avrupa Badminton Federasyonu Faaliyet programı kapsamında 26 Mart-4 Nisan tarihleri arasında Polonya’nın ev sahipliğinde yapılan Gençler Avrupa Şampiyonasında, Milli forma altında mücadele eden Erzincan İl Özel İdaresi Spor Kulübü sporcusu Muhammed Ali Kurt Avrupa üçüncüsü oldu.

38 Ülkeden sporcuların katıldığı şampiyonada 12 kişilik Milli takım kadrosunda Erzincan’dan 3 sporcu 1antrenör yer aldı.  Muhammet Ali Kurt 128 tek erkeğin yer aldığı şampiyonada Avrupa üçüncüsü olurken, 90 çiftin yer aldığı şampiyonada Nazlıcan İnci ve Bengüsu Erçetin ise ilk 10 içerisinde yer almayı başardılar. 4 Milli Takım antrenörünün yer aldığı şampiyonada Erzincan’dan Uğur Erçetin antrenör olarak görev yaparken, Milli takımda Erzincan il Özel idaresi Spor kulübü Başkanı Yaşar Demir idareci olarak görev yaptı.

 

MİLLİ SPORCUYA COŞKULU KARŞILAMA

Hava yolu ile Erzincan’a gelen Milli Sporcu Muhammet Ali Kurt, protokol mensupları, sporcu arkadaşları ve davul zurna eşliğinde halk oyunları gösterisiyle karşılandı.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, sporcu ile aynı uçakla Erzincan’a geldi. Milli Sporcuyu karşılama törenine Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sedat Uzuncezar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü K. Atanur Köseoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Badminton milli Takım Antrenörü Murat Sönmez, Sporcular, Antrenörler, Sporcunun ailesi ve yakınları ile arkadaşları katıldı.

 

Uçaktan inen Milli sporcular diğer badminton sporcuları tarafından Çiçekle karşılandı. Vali, Belediye Başkanı ve protokol mensupları ile görüşen sporcular ve antrenörleri daha sonra Hava limanı dışarısına çıktılar. Hava Limanı çıkışında Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi halk oyunları ekibi tarafından davul zurna eşliğinde karşılanan sporcular, elde ettikleri başarılarını arkadaşları ile kucaklaşarak paylaştılar. Sporcuların büyük sevgi gösterileri ile karşılanan başarılı sporcular bir süre davul zurna eşliğinde arkadaşları ile birlikte halay çekerek elde ettikleri başarılarını kutladılar.

 

ERZİNCAN’A DERECE GETİRDİĞİM İÇİN MUTLUYUM

Erzincan adına milli takımda ter döktüğünü ifade eden Avrupa üçüncüsü Muhammet Ali Kurt, Erzincan’a bu dereceyi getirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Muhammet Ali Kurt, “Verimli bir şekilde çalıştık. Hocalarım, ailem, kulübüm hepsi çok destek oldular. Avrupa üçüncülüğü derecesi aldık. Bu derece Badminton branşında çok zor bir derece. Bu dereceği ülkemize, Erzincan’a getirdik. Çok mutluyum” dedi.

 

BAŞKAN BAŞSOY; “ERZİNCAN’DA ÇOK GÜZEL BİR GÜN YAŞIYORUZ”

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’da başarılı sporcuyu tebrik ederek, “Bugün Erzincan’da çok güzel bir gün yaşıyoruz. Çok sevinçliyiz. Bireysel spor dallarından Badminton’da Erzincan iyi bir derece elde etti. Bu başarıda en büyük emek Antrenörlerimizin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ve tüm takım ekibinin başarısıdır. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Muhammet Ali Kurt kardeşimizi de anlından öpüyorum. Böyle bir dereceyi Ülkemize ve Erzincan’a kazandırdığı için kendisini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

VALİ KAHRAMAN, “BADMİNTON’DA AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ ÇIKARTMAMIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Erzincan’ın badminton sporunda çok başarılı olduğunu ve bu başarılara bir yenisinin daha eklendiğini ifade eden Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, “Gerçekten çok güzel bir an yaşıyoruz. Avrupa Gençler Badminton şampiyonasında Muhammet Ali Kurt Avrupa üçüncüsü oldu. Bizi çok mutlu etti. Orta ölçekli bir Anadolu şehrinden zor bir branş olan Badminton’da Avrupa üçüncüsü çıkartmamız bizim için çok önemli bir olay. Büyük bir başarı. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Çalışmalarını devam ettirerek inşallah Avrupa birinciliğini yakalayacaklar. Arkadaşlarımıza her türlü desteği vereceğiz” dedi.

 

SPORCULAR HALAY ÇEKTİ

Yapılan konuşmaların ardından Vali Kahraman ve Başkan Başsoy, Avrupa üçüncüsü olan Muhammet Ali Kurt’un ailesi ile bir süre sohbet ettiler. Avrupa Üçüncüsü olan Muhammet Ali Kurt takım arkadaşları ile birlikte halay çekti. Davul zurna eşliğinde halay çeken sporcu ve antrenörler Erzincan havalimanının önünü panayır alanına çevirdiler. Sporcular elde edilen Avrupa üçüncülüğü derecesini büyük bir coşku içerisinde kutladılar. Vali Kahraman, Başkan Başsoy ve protokol mensupları ise halay çekerek eğlenen sporcuları izlediler.