Ergan Dağı Kayak Merkezinde düzenlenen ‘Kurtuluş Kayağı’ gösterisi, ilde faaliyet gösteren kayak sporcular ellerinde meşaleler ile kurtuluş Gününe özel gösteri düzenlediler.

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor. Kutlama programları kapsamında, kayak sporcuları tarafından Ergan Dağı Kayak Merkezinde gerçekleştirilen gösteri renkli görüntülere sahne oldu.

            Ergan Dağı Kayak Merkezinde düzenlenen ‘Kurtuluş Kayağı’ gösterisi, ilde faaliyet gösteren kayak sporcularının katılımı ile gerçekleştirildi. Ellerinde meşaleler ile Ergan Dağından aşağıya doğru kayan sporcular, renkli görüntüler oluşturdu.

            Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 97’ncisi kutlanan kurtuluş bayramı etkinlikleri kapsamında birçok program gerçekleştirdiklerini ve kurtuluş bayramı coşkusunu bir gün değil, 3 güne sığdırarak dolu dolu kutlandığını ifade etti. AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle ise yaptığı konuşmasında, büyük bir kahramanlık örneğinin sergilenerek ecdadımız tarafından kurtarıldığı toprakların, aynı ruh ile korunduğunu ve geliştiğini kaydetti.

            Kurtuluş bayramı etkinliklerine katılan Vali Süleyman Kahraman yaptığı konuşmada; “Bu zafer Erzincan’ımıza hayırlı olsun. Bu ülkenin insanları her türlü güzelliğe layık, Erzincanmızı her türlü güzelliğe layık, böyle bir zafer Erzincan için helal olsun. Bu vesileyle canlarını veren atalarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Erzincan kayak tesisleri artık Erzincan için bir istikbaldir. Burada yapılan gösteri bizleri yeterince memnun etmiştir. Kurtuluş bayramımızı etkinlikler ile kutluyoruz.” açıklamasında bulundu.