Erzincan’da Osmanlı Türkçesi kursları başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Hayrat Vakfı işbirliği ile hayata geçirilen proje kapsamında Türk Milli kültürünün en önemli kaynaklarını teşkil eden Osmanlı Türkçesi basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatına kazandıracak gençlerin yetiştirilmesi amacıyla Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nde Osmanlı Türkçesi kursları başladı.

Hafta sonları günde 2 saat olarak gerçekleştirilen Osmanlı Türkçesi kursuna 14-29 yaş arası 30 kişi katılırken, eğitimler 8 hafta boyunca devam edecek.

Eğitim hakkında bilgi veren Hayrat Vakfı Erzincan Şube Başkanı Mustafa Kaya 8 haftalık kurs sonunda kursiyerlerin Osmanlı Türkçesi basit metinleri okuyabilecek seviyeye ulaşacağını belirterek; "Ecdadımız yaklaşık bin yıla yakındır Osmanlı Türkçesi yazısıyla milyonlarca eser vermiştir. Milyonlarca yazılı belge kütüphanelerimizdedir. Başbakanlık arşivlerinde, Süleymaniye kütüphanelerinde bu noktada birçok eser keşfedilmeyi bekliyor. Süleymaniye ya da Ankara'daki kütüphanelere gittiğiniz zaman Japonların, Almanların o kütüphanelerde Türkçe ve Osmanlı Türkçesi öğrenip araştırmalar yaptığını görürsünüz, buna bizzat biz de şahit olduk. Onlar yabancı memleketten gelmiş, bizim o yüce tarihimizi araştırıp istifade etmeye çalışıyor. Biz de istiyoruz ki ecdadın torunları olarak gençler Osmanlı Türkçesini öğrensin" dedi.

Kursa katılan kursiyerler ise Osmanlı torunları olarak Osmanlı Türkçesini öğrenmek için kursa katıldıklarını ifade ettiler.