Erzincan, Sultan Melikşah Büyükler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası ve Hava Koşusuna ev sahipliği yaptı.

 

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’da ilk resmi müsabakasına Erzincan’da katılarak Sultan Melikşah Büyükler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası ve Hava Koşusunda kemankeşleri yalnız bırakmadı.

Erzincan’da Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen Sultan Melikşah Büyükler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası ve Hava Koşusu çekişmeli geçti.

40 ilden 105 kulüp ve 500’e yakın sporcunun katıldığı şampiyonanın Hava Koşusunda 100 bayan ve 170 erkek toplam 270 sporcu en uzağa ok atmak için kıyasıya mücadele etti. Etkinliğin son gününde kemankeşleri, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ da yalnız bırakmadı.

Düzenlenen yarışma programına Erzincan Valisi Mehmet Makas, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Gençlik Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, Gençlik Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve davetliler katıldı.

Etkinlikler ile ilgili konuşan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksun: “Erzincan’ımız bundan sonra pek çok spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Ama geleneksel spor dallarında da Erzincan bundan sonra adından çokça söz ettirecek bir şehir olacak. Özellikle Geleneksel Okçuluk Federasyon Başkanımız Cengiz beyin burada bize çok büyük bir katkısı oldu. Bundan sonrası içinde inşallah sözünü aldık. Pek çok turnuva Erzincan’da yapılacak. Sonrasında da biz Gençlik Spor Bakanlığı olarak Erzincan’ı özellikle doğa sporlarının merkezi haline getirmek için çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Stadımız bitmek üzere bir koltuk değişimi kaldı. Koltuk değişiminden sonra da stadımızı açacağız. Yeni sezonda futbolumuzu bu stadımızda oynayacağız. Bir spor merkezi Erzincan merkezde, Kemah’ta ve İliç’de spor salonlarımız bittikten sonra Erzincan’ın spor altyapısı tamamen bitmiş olacak. Bir de Ergan dağına yapacağımız sporcu kamp merkezimiz, kayak merkezine yapacağımız otelimiz var. İnşallah oda bittiği zaman Erzincan doğa sporlarında da diğer spor dallarında da bir merkez olacak. El birliği ile inşallah bu başarıları bu dönemde göreceğiz. Önümüzde ki dönemde de pek çok spor faaliyetine de ev sahipliği yapacak Erzincan. Federasyonlarımızla görüştük. İnşallah uluslar arası ve ulusal spor organizasyonlarında da Erzincan’a ev sahipliği için müracaatlarımızı yaptık. Hep beraber izleyeceğiz. Bugün de güzel bir doğa harikası bir zeminde Geleneksel Okçuluk yarışmaları yapılıyor. Bunu Türkiye’nin hiçbir yerinde bu güzelliği ve bu düzlüğü bulamazsınız. Onun içinde Erzincan tam bu işlerin merkezi. Biz de bakanlık olarak bütün desteği vereceğiz. İnşallah hayırlı olur” dedi.    

 

Sultan Melikşah Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası dereceye giren sporcular şunlar:

Büyük Erkekler (Bireysel)

1- Efe Erkan  (Bulcuk Spor Kulübü) 

2- Şükrü Erkan (Okçular Vakfı Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü)

3- Muhammed Ramazan Çelik (Bulcuk Spor Kulübü) 

Büyük Kadınlar (Bireysel)

1- Beyzanur Akhan (Okçular Vakfı Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü)

2 - Aysun Demirci  (Türkoğlu Avasım Geleneksel Okçuluk Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Spor Kulübü) 

3- Sena Keçeci  (Okçular Vakfı Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü)

Hava koşusu mürekkep yay karma:

1 - İbrahim Balaban (Okçular Vakfı Geleneksel Okçuluk S.K)

2 - Ramazan Çalışkan (Okçular Vakfı Geleneksel Okçuluk S.K)

3 - Fatih Yıldız (Okçular Vakfı Geleneksel Okçuluk S.K)

Hava koşusu sınırsız çekiş sentetik yay kadınlar:

1 - Fatma Ayvacı (Okçular Vakfı Geleneksel Okçuluk S.K)

2 - Hilal Gül (Cebelibereket Geleneksel Okçuluk S.K)

3 - Nagihan Tunç (Zümrüdü Anka Okçuluk Gençlik ve S.K)

Hava koşusu sınırsız çekiş sentetik yay erkekler:

1 - İbrahim Balaban (Okçular Vakfı Geleneksel Okçuluk S.K)

2 - Halil Kozanoğlu (Türkoğlu Avasim Geleneksel Okçuluk)

3 - Ferhat Erili (İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Derneği)