Milli Badmintoncu Muhammet Ali Kurt, Belçika’da düzenlenen Avrupa Gençler Badminton Ranking Şampiyonasında ikinci olarak gümüş madalya aldı.

19-21 Eylül 2014 tarihinde yapılan Avrupa Gençler Badminton Ranking şampiyonasında milli sporcu Muhammet Ali Kurt, 30 ülkeden 65 tek erkeğin katıldığı yarışmada final oynayarak Türkiye’ye gümüş madalya kazandırdı.

Şampiyona ile ilgili açıklama yapan milli takım antrenörü Murat Sönmez, “Bu turnuva Avrupanın badminton branşında en iyi ülkeleri yarıştı prestiji yüksek bir turnuvaydı. Sporcumuz bu turnuvada üstün bir performans göstererek final oynamayı başardı. Bunla birlikte bu turnuvada aldığı puanla Dünya sıralamasında da önemli bir sıraya geldi. Yine milli takım antrenörü Uğur Erçetin’le yapmış olduğumuz antrenmanlarla sporcumuzun bundan sonraki turnuvalarda da başarılı olmasını sağlayıp, olimpiyatlara katılması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Erzincan İl Özel İdaresi Spor Kulübü sporcusu olan Muhammet Ali Kurt özellikle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün vermiş olduğu katkılarıyla üst düzey bir sporcu olmuştur. Bizim kulübümüzden ve Erzincanlı sporseverlerden isteğimiz federasyonumuzun bütçesinden dolayı kısıtlı gittiği turnuva sayılarını kulübümüz ve Erzincanlı sporseverlerin desteğiyle turnuva sayısını artırıp Olimpiyat kotasını aşmak istiyoruz. Bunun içinde isteğimiz kulübümüzün bütçesiyle ya da Erzincanlı sporseverlerin katkılarıyla yurt dışı turnuvalarına katılarak Olimpiyatlara girecek puanı toplamak istiyoruz. Amacımız; Erzincan’da Olimpiyatlara giden ilk sporcuyu çıkarmak istiyoruz. Bu konuda yetkililer bize yardımcı olursa bizde sporcumuzu Olimpiyatlara katılması için tüm çabayı harcayacağız.” açıklamasında bulundu.