Genç Sanatçı, Turgay Coşkun, ‘Çınaraltı Gençlik Söyleşileri’ kapsamında, Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yurt Öğrencilerini AVAZ Memleket Türküleriyle coşturdu.

Türk Halk Müziği’nin Genç Sanatçılarından Turgay Coşkun, Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü KYK Yurtlarında Üniversite eğitimi gören öğrencilere unutulmaz bir gece yaşattı. AVAZ Memleket Türküleri Programı Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi Konferans salonunda yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Çınaraltı Gençlik Söyleşileri ‘kapsamında Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen AVAZ Memleket Türküleri Programında Türk Halk Müziği’nin genç ve başarılı temsilcilerinden biri olan Turgay Coşkun, salonu hınca hınç dolduran gençlere ve protokole unutulmaz anlar yaşattı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirilen gece saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, tarafından açılış konuşması yapıldı.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Turgay Coşkun, yurdun dört bir yöresine ait türküleri seslendirdi. Birbirinden anlamlı ve güzel Türkülerimizi seslendiren Coşkun’a salonu dolduran davetliler ve öğrenciler eşlik etti. Öğrencileri coşturan, Coşkun’un, ‘Tamam mı devam mı’ sözlerine üniversiteli gençler ‘Devam’ dedi. Bunun üzerine genç sanatçı alkışlar arasında türkü söylemeye devam etti.

Turgay Coşkun ile AVAZ Memleket Türküleri programında salonu dolduran KYK öğrencileri, ellerindeki Türk Bayrakları ile türkülere eşlik ederken, ellerindeki Türk Bayrakları ile salonun adeta Kırmızı-beyaza bürünmesini sağladı.
Programın sonunda Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, Türk Halk Müziği Sanatçısı Turgay Coşkun ile müzisyenleri tebrik etti. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent Coşkun’a hediye takdim etti.