Erzincanlı Milli badmintoncular Zehra Erdem-Bengisu Erçetin çifti, Avrupa Gençler Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Türkiye Badminton Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Çekya'da gerçekleştirilen organizasyonda Zehra Erdem-Bengisu Erçetin çifti, rakiplerini geride bırakarak Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Tek kadınlarda da Zehra Erdem, Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalyayı boynuna taktı. Türkiye şampiyonada takım halinde ise Avrupa ikinciliğini elde etti.

Uluslararası 17 Yaş Avrupa Gençler Badminton Şampiyonası Takım Müsabakaları 21 – 25 Kasım 2017 tarihleri arasında, Ferdi Müsabakalar ise 25 – 29 Kasım 2017 tarihleri arasında Çek Cumhuriyetinin Prag şehrinde gerçekleşti.

 9 gün süren Şampiyona ‘da Takım Müsabakalarında 36 Ülke, Ferdi Müsabakalarda ise 44 Ülke ve 298 sporcu madalya mücadelesi verdi.

‘Badminton Milli Takımı, 17 Yaş Altı Avrupa Gençler Takım İkincisi’

 Uluslararası 17 Yaş Avrupa Gençler Badminton Şampiyonası Takım Müsabakalarında Badminton Milli Takımımız Litvanya, Polanya ve Belarus Milli Takımlarını 5-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek Final de ise Çek Cumhuriyeti Milli Takımını 3-0 mağlup ederek yarı finalde yarışmaya hak kazandı. Yarı Finalde de İngiltere Milli Takımını 3-2 yenerek Final ‘de yarışmaya hak kazanan Badminton Milli Takımı büyük sevinç yaşattı. Final müsabakasında ise Danimarka Milli Takımına 3-0 mağlup olarak ikinci oldu. Badminton Milli Takımımız Badminton tarihinde bir ilk yaşatarak, hem Badminton hem de spor camiasını sevindirdi.

 ‘Altın ve Bronz Madalya Badminton Milli Takımının’

 Badminton Milli Takımının Takım Müsabakalarındaki başarısının ardından ferdi müsabakalar da başarıları ile yüzümüzü güldürdü.

 Zehra Erdem, 17 Yaş Altı Tek Kızlar Avrupa Üçüncüsü olarak Bronz Madalyanın sahibi oldu. Tek Kızlar kategorisindeki başarının ardından; Bengisu Erçetin ve Zehra Erdem Çift Kızlar kategorisi 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonu olarak Altın Madalyanın sahibi oldu.