Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Erzincan’da Cumhuriyet koşusu yapıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kapsamında Erzincan Belediyesi ile Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde Cumhuriyet koşusu yapıldı.

 

Erzincan Belediyesi önünden start  verilmesi ile başlayan Cumhuriyet koşusunda 205 sporcu yarıştı. Minik kızlar, minik erkekler, küçük kızlar, küçük erkekler, yıldız kızlar, yıldız erkekler, genç erkekler, genç kızlar kategorilerinde düzenlenen yarışmada sporcular birinci olabilmek için 1500 metrelik parkuru kat ettiler. Saat kulesi önünde sona eren yarışmada dereceye giren sporculara ödülleri ve madalyaları düzenlenen tören ile verildi.

 

Ödül törenine Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Aksoylu, Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu,  İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Şahin, sporcular ve antrenörleri katıldı.

 

YARIŞMADA DERECEYE GİREN SPORCULAR 

2006–2007 Minik kızlar kategorisinde Hatice Yaren Varol birinci, Berfin Kaya ikinci, Aydeniz Yılmaz ise üçüncü oldu. 2004–2005 Küçük kızlar kategorisinde İrem Taştan birinci, Melisa Aydaş ikinci, Irmak Göze ise üçüncü oldu. 2002–2003 B kızlarda Yağmur Yıldız birinci, Canan Yatel ikinci, Berivan Ataş ise üçüncü oldu. 2000–2001 A kızlar kategorisinde ise Kardelen Sofi birinci, Hülya Gezeroğlu ikinci, Esilanur Beşiktaş ise üçüncü oldu. 2006–2007 küçük erkekler kategorisinde Erdenay Yıldız birinci, Deniz Kirsiz ikinci, Muzaffer Yıldırım ise üçüncü oldu. 2004–2005 Yıldız erkekler kategorisinde Nurullah Çeliker birinci, Abidin Şimşek ikinci, Doğuhan Ömür Altunbaş ise üçüncü oldu. 2002–2003 Genç erkekler B kategorisinde Yusuf Ateş birinci, Resul Akbulut ikinci, Cem İlgeç ise üçüncü oldu. 2000–2001 Genç erkekler A kategorisinde ise Şakir Yeşil birinci, Barış Çeçen ikinci, cihan Kırca ise üçüncü oldu. Dereceye giren sporculara madalyaları ve hediyeleri programa katılan protokol mensupları tarafından takdim edildi.

 

Düzenlenen törende ayrıca Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Atletizm sporuna verilen katkılardan dolayı gönderilen plaketler Atletizm İl Temsilcisi Zafer Altınel tarafından Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk ve Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu’ya taktim edildi.